Bättre arbetsmiljö med individuellt ljus

När företaget Nord Drivsystem beslutade att renovera sitt kontor i Upplands Väsby valde ledningen att satsa helhjärtat på nytänkande belysning. Krav som ställdes var att de nya LED-armaturerna minst skulle klara Europastandarden för arbetsplatsbelysning och ha en bra färgåtergivning, bra ljusflöden och att den även skulle kunde styras individuellt av de anställda.

Möjligheten att förändra sitt eget arbetsljus har blivit mycket uppskattat och belysningen bidrar i hög grad till att arbetstagarna trivs så bra i sitt nya grupprum.

- Tidigare satt jag i ett eget rum och var mycket skeptisk till att flytta därifrån. Jag har fått ändra ståndpunkt där. Teamkänslan har blivit mycket bättre och det är en mjukare och varmare atmosfär att arbeta i. Den nya belysningen är fantastisk, i och med att man kan ställa armaturerna direkt vid arbetsplatsen och ändra både ljusstyrka och färgtemperatur, säger Mona, som arbetar på Nord Drivsystem.

Läs en artikel om projektet här. 

 

Fler smarta exempel